Extra features list
Our theme is an amazing opportunity for you. You can create a website that will change your imagination. Possible of
dab, dab+, internettradio
Kunnskap - først og fremst

Sahaga kan mye om digitalradio. Alle som jobber her elsker radio og har interessert seg for temaet i mange år. Innehaver HC var med fra starten i NRK, da Norge fikk sin første digitalradiokanal i 1995. Når du handler med Sahaga, handler du med folk som har solgt digitalradio i Norge siden 2004.

Trygg og korrekt handel
100% service

Sahaga har utviklet et eget serviceprogram for våre kunder. Alle er like viktige, alle får like god service. Vi fokuserer 100% på at kunden skal bli fornøyd. Det er vår eneste sikkerhet for at han/hun kommer tilbake. Vi har rask behandling, hyggelig tone og imøtekommende og kunnskapsrike medarbeidere.

Vi vil være din totalleverandør
Godt utvalg - det du trenger

Sahaga skal ha både radioer og tilbehør i alle prisklasser og med alle funksjoner. POP er de rimelige og gode radioene som dekker hele behovet for radio gjennom dagen. Utvalget dekke alle behov. Hovedkategoriene er Hjem og fritid, Arbeid og Bil/Kjøretøy. Tilbehør og tilstøtende produktkategorier hører også med.

Hva gjør vi?

Salg av radio til Europa, Australia og Asia
The home of POP and Revo
Holder oss orientert og informerer videre om radio
Selger antenner, kabler og annet tilbehør
Reiser verden rundt for å finne nyheter til deg

Hvem er vi?

Vi er en glad gjeng med mennesker som jobber med det vi liker aller best, nemlig radio. Vi holder til i Titangata 10a. Det ligger på Øra, Fredrikstads industrifelt mot fjorden. Vi er Lillian, Malin, Mona, Ruta og HC. HCs fulle navn er Hans Christian Andersen og han har jobbet med radio i mer enn 30 av sine 47 år.

Vårt team

møt oss

Lillian Anett Galborgen
Lillian Anett Galborgen
Accounting & Happiness Guru

Lillian leder salgsavdelingen og holder orden på tallene våre. Hun har lang erfaring innen salg og

Mona R. Eriksen
Mona R. Eriksen
Sales & Problem Solver

Mona holder orden på kontoret, i kundelistene og på telefonen.

Malin Charlotte Sammerud
Malin Charlotte Sammerud
Graphic Design Geek

Malin Charlotte er vårt kreative hode som lager alt det grafiske for oss

HC Andersen
HC Andersen
Owner & World Changer

HC er radio i hele kroppen. Han kan det meste om dab og har vært med siden starten.

Ruta Tekoriute-Rudzinskiene
Ruta Tekoriute-Rudzinskiene
Customer Support & Service Magician

Ruta sørger for rask behandling av service, reparasjon og RMA. Hun har full kontroll på lageret.

Finn oss!

Kontaktinfo
Sahaga AS
Titangata 10a
N1639 Gamle Fredrikstad
Øra
Norge
t: +47 69 31 10 30
w: www.sahaga.com

Del oss!

Spre budskapet på dine sosiale plattformer

Juridisk info om oss

Sahaga as, Norge
NO org nr: 999565719
NO momsnummer: NO999565719mva
GLN nr: 7080003650139

Sahaga as, Sverige
NO org nr:999565719
SE org nr: 502075-4320
svensk momsnummer: SE502075432001, EORI nr: SE4441310747

fakturaer sendes til: lillian@sahaga.com
bestillinger sendes til: salg@sahaga.com

Sahaga as er et norsk aksjeselskap med hovedkontor på Øra i Fredrikstad. Handel i Norge foregår etter norske lover og regler. Kontaktpunkt for Sverige og Danmark er også hovedkontoret i Fredrikstad, svensk forretningsadresse er i Strømstad. Handel med Sverige og Danmark foregår etter respektive lands lover og regler.

Sahaga as er tilknyttet returordning for elektronisk avfall.
Sahaga as eies 100% av HCAG Holding AS. Daglig leder i Sahaga as er Hans Christian Andersen.

sentralbord: 0047 69 31 10 30

Kontakt oss

Sahagas tidslinje

Radioen skaper de beste bildene. Radioen er en venn i hverdagen. Radioen underholder deg, også i bakgrunnen når du gjør andre ting. Radioen er med deg overalt. Radioen er umiddelbar, radioen har ingen trykketid eller tidsgrenser. Radioen er direkte. Radioen er overalt. Radioen er for alle. Hele tiden!
En dag i 1893
Radioen finnes opp

Nikola Tesla finner opp radioen

Det diskuteres om hvem som egentlig fant opp radioapparatet, men i 1943 avgjorde USAs øverste patentdomstol at det var Nikola Tesla som var den første som kunne fremvise en fungerende radio, slik vi kjenner den. Tesla viste frem den første radioen i byen St. Louis i staten Missouri i 1893. Han la grunnlaget for alt det vi gjør.

22 april 1971
HC Andersen blir født

HC kommer til verden

Sahagas grunnlegger, HC Andersen, blir født. Han fatter fort interesse for radio, og i en alder av 13 år er han fast programleder på lokalradioen hjemme i Halden. Radiolyttingen og programproduksjonen opptar han mer enn det meste annet.

1. juni 1995
Den første DAB-kanalen på lufta

Norges første DAB-kanal på lufta

DAB-standarden ble ferdig utviklet i perioden 1987 – 1990. Prosjektet var et EU-initiert forskningsprosjekt og bar navnet Eureka147. NRK startet de første prøvesendingene for DAB i 1994, med sendere på Høiås, Tryvann, Jonsknuten og Reinsfjell. I januar 1995 bestemte NRKs styre at den første DAB-kanalen i Norge skulle settes i gang. 1. juni gikk NRK Alltid Klassisk på luften som verdens første dabradiokanal.

1. mai 2004
HCAG Holding AS etableres

HC starter sin DAB-virksomhet

Etter å ha jobbet i NRK og TV2 siden 1993, bestemte HC seg for å starte med import av DAB i 2004. Etter flere års engasjement for dab i NRK, ønsket han en dabradio i bilen sin. I Skottland hadde nettopp David Baxter og Colin Urie lansert sin «DAByourCAR» under merkenavnet REVO. HC reiste til Skottland for å kjøpe en slik og David sa: «HC! If you buy five units, you´ll be our sole distributor in the nordics!» HC kjøpte 5 (og en del flere) og dro hjem og satt i gang virksomheten.

3. oktober 2006
Ny og mer effektiv standard

DAB+ lanseres

DAB var ikke ferdig utviklet før man kom opp med en mer effektiv standard for sending av data. DAB var MPEG2 og tillot ca 10-12 dabkanaler pr «sender» (multiplex). AAC+ er mer effektivt, og ble benyttet da standarden DAB+ ble introdusert. Dette er standarden som skal benyttes i fremtiden.

4. februar 2011
Stortingsmelding om slukking av FM legges frem

Stortingsmelding nr. 8 legges frem

Strotingsmelding nr. 8 (2010–2011): Digitalisering av radiomediet blir lagt frem. Der ble 2017 satt som et mål for avvikling av riksdekkende og kommersielle FM-sendinger. Dette settes en del krav og forutsetninger for at slukkingen skal finne sted i 2017. Innfris disse ikke utsettes slukkingen til 2019.

1. mars 2013
HC følger drømmen

Sahaga etableres

HC etablerer sin importvirksomhet for dab+ og internettradio. Han tar barnas initialer og lager navnet Sahaga. Virksomheten har vært planlagt i 1,5 år.

11. mai 2013
En radioHIT fødes

POP lanseres

2 måneder etter at Sahaga er etablert, lanseres selskapets første radio. POP. Den faller i smak hos Ola og Kari med en gang. I løpet av kort tid er den å se på tv, i magasiner og den omtales på radio. POP ble lansert i fem farger og Sahaga klarte ikke å levere nok av den lille, nye, fargerike, design-friske og gode nyheten. Firmaer med flere tusen ansatte kjøpte POP i presang og Sahaga bygde seg et lite, eksklusivt og hardtslående salgsnettverk på kort tid. (Senere har POP-familien blitt utvidet med en rekke modeller, blant andre POPduo, POPnano, POPup og POPyourCAR.)

28. april 2014
Gamle venner henger seg på

REVO kommer med på laget igjen

10 år etter at HC startet samarbeidet med REVO første gang, ringer de fra Skottland igjen. Sahaga inviteres til nytt samarbeid og vi blir fort enige om veien videre, i fellesskap i Norge, Sverige og Danmark. I juni ankommer de to nyhetene REVO SuperSignal og REVO SuperConnect. Allerede i oktober får SuperConnect «Spesiell anbefaling» i magasinet Lyd og Bilde, og en måned etter blir den kåret til ÅRETS RADIO av både Elektronikkbransjen og Lyd og Bilde.

20. januar 2015
Sahaga går internasjonalt

Sahaga åpner i Sverige og Danmark

Etter å ha inngått riksdekkende salgssamarbeid med over 100 frittstående utsalgssteder, NetOnNet, Siba, Euronics, Soundgarden og Japan Photo i Norge, har Sahaga as etablert virksomhet i Sverige. Avtaler inngås med en rekke svenske forhandlere, både kjedetilknyttede og frittstående. Det etableres også samarbeid med en rekke forhandlere i Danmark. POP, REVO og HAMA har eksklusiv distribusjon hos Sahaga i Norge, Sverige og Danmark. POP er Sahagas egne varemerke.

16. februar 2015
Ny radiohverdag

Slukkekravene er innfridd

Norske medier formidler informasjon om at Nkom har konkludert med at alle kravene som ble stilt i Stortingsmelding nr. 8 om digital kringkasting, er innfridd. Det betyr at vi venter på myndighetenes signatur på «slukkedokumentene» og en ny radiohverdag for Norge. Det er allerede flerfoldinge ganger større kanalutvalg på DAB/DAB+ enn på FM, og både NRK, kommersielle aktører og lokalradioer nyter gode dager på digitalradio.

16. april 2015
Norge først i verden. Nordmenn heldigst i verden. Igjen.

Det bestemmes at FM skal slukkes i 2017

Denne morgenen våkner Norge til nyheten om at FM skal slukkes i 2017. Vedtaket er fattet og Norge blir verdens første land som bytter ut FM med DAB+. Flere kanaler, mer informasjon og fullt radio-demokrati er fremtiden, og både NRK, riks-komersielle og en rekke lokalradioer jubler over vedtaket.

24. april 2015
En ny hverdag for alle som jobber i støyende miljøer

Sahaga først ute med hørselvern med dab+

Sahaga as visker en journalist i Traktor i øret at selskapet lanserer hørselvern med dab+ i inneværende år. Dette resulterer i oppslag på traktor.no og nyheten spres som ild i tørrt gress. Dette har Norge ventet på. Og dette har Sahaga jobbet med i to år. Det blir klart at produktet skal hete POP@work og at det er i handelen i juli/august 2015. Sannsynligvis først ut i markedet!

1. oktober 2016
POPyourCAR - best på mottak, egenskaper og trafikksikkerhet

Verdens mest trafikksikre DAB+-adapter lanseres

POPyourCAR-serien re-lanseres, nå som en 100% trafikksikker serie med biladaptere. Med direktevalgsknapper på alle modeller, trenger ikke lenger sjåføren ta oppmerksomheten vekk fra trafikken for å skifte kanal.

11. januar 2017
Første skritt mot hel-digital radio

Verdens første slukking av riks-FM

11. januar 2017 slukkes FM for alle rikskanalene i Norge. Kongeriket blir dermed verdens første land til å ta steget ut i hel-digital radio. Langt mer innhold på luften og en mer moderne distribusjon er resultatet av mange års arbeid med å gjennomføre slukkingen av riks-FM.

juni 2017
POP goes international

Sahaga og POP ut i Europa

Danmark og Sveits ligger langt fremme i køen av land som nå går og venter på å følge etter Norge i digitaliseringen av radio. Begge land har en rekke nye DAB-kanaler på luften og det selges mye DAB-radio. Sahaga har nå åpnet for salg av POP i Danmark og Sveits gjennom sine lokale distributører.

13. desember 2017
POP gjør radio tilgjengelig i alle farger!

Hele Norge digitalt på radio

13. desember slukket riks-FM i Finnmark. Gjennom 6 slukke-regioner har landet blitt hel-digitalt på riks-FM. Lokalradioer sender fremdeles på FM i inntil 5 år til, men brorparten av all radiolyttingen er nå flyttet over på dab.

23. mars 2018
POP the world!

POP registrert som TM / varemerke i Europa

POP radio er nå sikret og registrert som varemerke i hele Europa. Det er viktig når vi vet at radioene snart kommer til å befinne seg i butikker i stadig flere land. Det finnes bare ett POP-brand. POP fra Sahaga!