Spørsmål og svar

Generelle spørsmål og svar om DAB   (se spørsmål og svar om POP lenger ned)

Sahaga as anbefaler alle sine kunder å sette seg inn i produktenes bruksanvisninger. Ved å vite hvordan produktet er ment å fungere, vil du spare både tid og penger og unngå unødvendig sending av produkter uten feil.
Husk at DAB trenger dekning av DAB-signaler, og at en DABradio enten har lyd (god til dårlig dekning) eller er helt taus (marginal til ingen dekning). Det betyr at det kan være stor forskjell på mottak på bare noen meters avstand. Flytt på radioen, prøv kanalsøk utendørs eller ta med radioen til et annet sted for test, for feil innrapporteres. Signaldeknings-problemer dekkes ikke av garanti. Sahaga har ingenting med utbyggingen av DAB-nettet i Norge å gjøre.

Jeg får inn kanalnavn, men hører ingen lyd. Hva er galt?
Det kan være flere grunner til dette. Først må du:

  1. foreta en nullstilling til fabrikks-innstilling (dette vil som regel løse evnt midlertidige software-problemer)
  2. foreta ett nytt kanalsøk (sørg for å gjøre fullt kanalsøk, ta gjerne med radioen til et vindu eller utendørs for å sikre best mulig signalmottak)
  3. sjekk kanallisten og sørg for at du lytter til den nærmeste senderen
  4. sjekk dekningen på radio.no
  5. les i bruksanvisningen om radioen har en «mute»-funksjon eller en låseknapp som er årsaken til manglende lyd

OFTEST STILTE SPØRSMÅL OM POPradioene

Mange av disse spørsmålene omhandler generelle temaer for DAB/DAB+ og er ikke kun gjeldende for POPradioene.
Mange av publikums spørsmål vil de finne svar på ved å lese bruksanvisningen. Alle POPradioer har NORSK bruksanvisning som følger med i esken.
ALLE esker har bruksanvisning.

POP/POPduo/POPnano/POPup

Hvor lenge spiller POP på batteri?
POP spiller ca 14-16 timer på 4x AA batterier. Spilletiden vil variere utfra hvor høyt du spiller, om du hører dab eller fm, om det er varmt eller kaldt der du lytter og andre eksterne forhold. DAB bruker generelt mer strøm enn FM fordi DAB er en liten prosessor/datamaskin som dekoder data over til lyd igjen. Oppladbare batterier som kan lades i en lader utenfor radioen, kan være en idè. De spiller kortere tid, men er mer økonomiske og miljøvennlige i og med at de kan lades mange ganger.

Jeg har knekt antennen min, kan dere skaffe ny?
Ja, kontakt den du kjøpte radioen av så kan de skaffe ny antenne fra POP-importøren SAHAGA AS.

Har POP linjeinngang eller Bluetooth?
Nei. POPduo har bluetooth. POPmusic har også Bluetooth.

Har POP hodetelefonutgang?
Ja.

Hva skal jeg gjøre hvis radioen låser seg?
Radioen kan låse seg, akkurat som andre små og store datamaskiner. Da må den nullstilles. Les bruksanvisningen.

Jeg lot radioen stå lenge i direkte sollys og veldig høy temperatur. Den slo seg av og nå vil den ikke slå seg på. Hva gjør jeg?
La radioen stå en stund i skyggen. Da vil den kunne slås på igjen, hvis den ikke har stått i ekstrem varme og fått innvendig elektronikk ødelagt.

Det er ingen tegn i displayet. Jeg hører lyd / jeg hører ikke lyd. Hva gjør jeg?
Displayet er ødelagt. Hvis det ikke er utsatt for ytre påvirkning/skade, er dette en garantisak de første 2 årene etter kjøp og du skal levere radioen der du kjøpte den.

Det gummierte ytret blir slitt av på hjørnene. Er det noe jeg kan reklamere på?
Nei. Det gummierte ytret er et ytre som blir sprayet på plastikken etter at trykket på radioen er gjort. Hvis du tar med deg radioen og tar den ofte opp og ned av vesker etc. vil friksjonen over tid slite av det ytre laget. Dette er naturlig og ikke en reklamasjonssak.

Det bobler når jeg hører enkelte kanaler. Hva skal jeg gjøre?
Du må gjøre et nytt kanalsøk. Radioen er muligens ikke innstilt på den nærmeste senderen. Hører du på en sender langt borte eller er du i et område med svak dekning, vil det kunne oppleves. DAB-kanaler bobler, DAB+-kanaler blir helt tause.

Klokken på min POPup stiller seg ikke etter strømbrudd. Hva skal jeg gjøre?
Du må gjøre et nytt kanalsøk og velge å høre på sendere som er innenfor ditt område. Da vil radioen få signal, og med det signalet følger klokke-data som gjør at klokken stilles automatisk etter strømbrudd.

Det er mange kanaler i listen som ikke har lyd. Hva gjør jeg?
Gå inn i menyen og rydd kanallisten. Kanalene uten lyd er enten sendere du har hørt på når du har hatt radioen på et annet sted, eller sendere som du har «fått med» i kanalsøket, men som ligger for langt unna til at du kan høre lyd på dem.

Min POPnano lommeradio har mye dårligere mottak av kanaler når jeg bruker andre hodetelefoner enn de som fulgte med. Hva gjør jeg?
POPnano har ikke innebygget antenne. De færreste lommeradioer uten høyttaler har det. Antennen ligger i skjermen i hodetelefonkabelen (det metallet som ligger rundt selve lederen, innenfor plastikken i ledningen). Hvis du benytter hodetelefoner med dårlig skjerm vil du kunne få dårligere effekt som antenne og dermed dårligere mottak. Prøv med andre hodetelefoner.

Jeg hører en svak summe-lyd i høyttaleren når jeg skrur av lyden på radioen. Er det en feil/reklamasjonssak?
Nei. Det du hører er forsterkeren. Bare noen få vil kunne oppleve dette. Det har flere grunner og er en kombinasjon av strøm- og lyd. Det kan variere fra sted til sted du bruker radioen, og har med produktets natur å gjøre. Når du skrur opp lyden vil du ikke kunne høre lyden. Hvis du hører tilsvarende lyd ved lytting til taleprogrammer er det mest sannsynlig romstøy i studio eller mikrofonstativ du hører.

Min POPradio fungerer ikke på 220v lenger, bare på batteri. Hva skal jeg gjøre?
POP er laget med tanke på at den skal kunne benyttes på både 220v, batterier og USB-port. (Det blir vanlig med USB-porter både i hjemmet, på kontoret, i bilen og til og med i båt og camping). MikroUSB-kontakten i radioen må ikke utsettes for «brekk» eller støt. Har du mistet radioen slik at støtet har kommet på kontakten? Har du sluppet noe ned på kontakten når den har sittet i radioen? Har du prøvd å sette inn kontakten feil vei? Dersom du mener at radioen har feil som omfattes av garantien så skal du ta kontakt med stedet der du kjøpte den. De sender den til importøren. Vær klar over at dersom det påvises at radioen er utsatt for ytre påvirkning, vil det påløpe kostnader, både frakter og undersøkelsesgebyr. Vær sikker på at heller ikke andre har skadet radioen din før du sender den inn med garanti-krav.

Jeg synes at POP@work spiller lavt. Hva gjør jeg?
POP@work er PPE-sertifisert. Det betyr at volumet er sperret på et nivå som sikrer at du ikke skader hørselen din ved bruk over lang tid. Volumet lar seg ikke justere over denne grensen. Det er fordi HMS-reglene krever begrensning av volum.
Du vil oppleve noe kraftigere lyd ved å skru på «bass boost». Se bruksanvisningen.

POP@work tar ikke lading. Hva gjør jeg?
POP@work har microUSB-ladekontakt. Dette er samme type kontakt som på en rekke mobiltelefoner. Kontakten er benyttet for at du skal kunne lade ditt hørselvern med samme utstyr som du lader mobilen. Med andre ord for din enkelhets skyld.
Det er viktig å behandle USB-kontakter med litt forsiktighet. Dersom du har ødelagt kontakten ved røff bruk, er dette ikke en garantisak. Kontaktene er forsterket på innsiden.
Dersom du mener at kontakten er ødelagt uten ytre påvirkning, er dette en garantisak.

POPyourCAR har lav lyd/susete lyd. Hva gjør jeg?
Du må skru volumet helt til max på opp/ned volumbryteren oppe på venstre side av POPyourCAR.
POPyourCAR sender lyden fra dabkanalene over FM til din eksisterende bilradio. Dersom noe forstyrrer på den frekvensen du benytter, må du bytte sendefrekvens på POPyourCAR. Se bruksanvisningen.
Du må ikke plassere POPyourCAR veldig langt fra FM-radioen og/eller dennes antenne. Flytt litt på POPyourCAR. Husk at den ikke må stå så den hindrer utsikten. Husk at du ikke må betjene den på en måte som distraherer deg som ansvarlig fører av bilen. POP tar ikke ansvar for hvordan folk benytter radioen når de kjører bil.

POPyourCAR har dårlig mottak av dabkanalenes signaler. Hva gjør jeg?
Det er stor forskjell på dekningen for dab/dab+ i og utenfor byene. Bruker du POPyourCAR først og fremst i byen vil du sjelden eller aldri oppleve utfall.
Dersom du har folie/skjerming etc i frontruten kommer ikke signalene gjennom og inn til POPyourCARs antenne.
DABsignalet MÅ kunne komme frem til radioen for at du skal kunne høre kanalene.
Har du et felt i ruten uten skjerm/filter, vil en glassklebeantenne kunne hjelpe. Hvis ikke må du anskaffe en utvendig antenne.
Manglende dekning er ikke en reklamasjonssak.

POPyourCAR slår seg ikke PÅ/AV?
PÅ: du må lade POPyourCAR
AV: du må lade batteriet helt ut og så lade det opp igjen. Foreta deretter en nullstilling av radioen. Se i bruksanvisningen.

Jeg får ikke inn kanalene mine, det står kanalnavn, men jeg får ingen lyd

Sjekk at du lytter til riktig sender. Flere av våre radioer har så gode mottakschips at de lett tar inn signal fra sendere som er lenger vekk fra deg. Da kan det hende at du finner senderen, men at avstanden er for lang til at lyden «følger med». I så fall vil kanalen ligge flere ganger i kanallisten. Velg en av de andre, som sannsynligvis sender fra en sender nærmere deg. Benytt «prune» eller «rensk» i radioens system-meny. Da vil den fjerne de kanalene som ikke er sterke nok til at du får lyd fra dem.

Ved problemer med internettradio:
Sørg for å teste radioen på et annet trådløst/kablet internettverk før feil innrapporteres. I 90% av alle tilfeller fungerer radioen fint på et annet nett og da ligger problemet i routeren / konfigurasjonen av routeren og ikke i radioen.

Har du eller dine kunder andre spørsmål som du ikke finner svar på i din POPradios bruksanvisning? Vær snill å sende oss en e-post med spørsmålet, så skal vi svare og oppdatere denne listen. Benytt salg@sahaga.com. Takk for hjelpen!